FOLLOWER

MALTIC oh MALTICS !!

ASSALAMUALAIKUM READERR SEMUA ,,
 DAN SELAMAT MALAM ( memandang kan eda update pada waktu malam ..)

SETIAP hari SETIAP masa SETIAP jam ADE je kerja .. 
huh .. kerja kan ... balik rumah comfirm tido punya .. kadang2 dah tak ade masa dgn sayang lg .. hehe sbb kene bgun awl pagi pergi kerje.. huh !!! 

masuk2 office tengok kat atas meja.. hah ... banyak kerja yg eda tinggalkan sbb raya cina tu .. hehe 

jeng jeng....


nampak invoice ats meja tu .. dari minggu lepas baru buat separuh ..gila kan ..

sunyi je department hari ini .. masing2 cuti lagi .. so masing buat kerja masing-masing .. eda buat la kerja eda sampai tahap yang membosankan ida amek2 gambar... kene senyap2.. nanti bos nampak ..
nak cerita pasal bos plak , bos nie muka nampak garang , tapi sekali dia buat lawak perghh !! mmg sporting ..
kadang2 tu intai-intai si YANA KADIR membuat kerja.. hah leka btol dye myiapkan kerja dye ..
pe boleh buat , itu lah kerja yang telah diberikan oleh senior staff kt sane .. haha ACCOUTING pulak .. so kalau silap , semua silap ok .. boleh sewel kejap kalau satu silap ...
nak cakap bosan tu, mseti lah bosan , tipu la kalau korang cakap tak bosan buat kerja sama setiap masa.. saba jela yang eda mampu .. MAIZATULAKMA pulak banyak gelaran nama yg staff panggil .. contoh yang paling best MARIA , .. haha kami panggil akma , tapi staff kt sane pgl AKMAL , AKMAR .. hhaha
banyak gelaran kau MARIA.. kelas kauuu !! hehe

tu je nak eda cerita kan .. maaf kalau ayat tunggang terbalik .. hehe so kerja eda besok sama je .. hehe 

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA .. !!










-ILYMRJ-


♥♥Terima Kasih Kerana Rajin Membaca Blog ini.. Like Kalau Suka ! ♥♥

(*******) - 14/01/2012

ASSALMUALAIKUM PEMBACA .. hehe ..

agak lama ida tidak update blog nie .. mngkin masa ini ida agak sibuk dengan LATIHAN INDUSTRI .. dat y ida jarang update2 nie .. idea banyak tapi mood nk ber-blog payah sangat nak ada saat begini ..

mood kerja ?? sangat penat hari pertama kerja .. lagi2 kene letak bahagian accouting .. waawww bukan bidang ida tu , tapi ida cuba amik cabaran .. cabaran sangat mencabar !! sangat susah . hanya ALLAH sje tahu .. ida nak 3 bulan tu cepat habis .. dah tak larat nak tengok angka ribu riban nie .. hahaha letih bila dah bekerja .. cerita pasal letih nie , letih adalah suatu hal wajar dan pernah, bahkan hampir dialami oleh setiap orang. tak pandang status, keadaan, bahkan tempat...

latihan industri !! syarikat yang ida dapat kat gombak .. mereka yang sama dengan ida ialah yana dan akma .. yana dengan ida sama department (ACCOUNTING DEPARTMENT), akma (SECRETERIES DEPARTMENT)
 ( pe kejadah pon ida tak tahu ) maaf ! hehe

ida belajar bende baru !!! 

TAAAAAAAARRRRRAAA !!!


UBS COMPUTERIZED ACCOUNTING

nak tahu bende apa tu ?? haha jawapan dari ida , tanya budak accounting .. mereka lebih pakar.. haha ...
sangat penat dan boring buat kerja nie .. mgkin baru lagi kot .. lame2 mgkin seronok .. INSYA-ALLAH ..



BORING !! , BORING !!!

Rasa nak dapat demam lepas praktikal 2 hari nie .. kepala ida pun dah naik pening jumpe banyak nombor nie . wktu belajar tak jumpe macam nie .. reality dalam pekerjaan kan .. kene tempuh dengan senyuman walaupun terpaksa utk kita lakukan ..


SENYUM DAN SENTIAS SENYUM  !!!
(Supaya nampak muda dari yang biasa)

nak cerita tentang staff-staff dekat sana .. mereka sporting sangat .. sangat kekok nk bercerita sbb majoritinya pekerja sana dah dewasa .. so, ida jadi pendiam dekat sana .. best kan jadi pendiam .. hahaah bak kata orang ( SILENT IS BETTER THAN TALK ) .. hihihi jadi ida buat kerja secara diam sampai la kesudah nye .. NASIB ada yana dan akma .. so tak ada lah rase keseorang .. hehe ..


KEEP ALWAYS SILENT .. :)


Sampai sini jer ida nak cerita .. ida nak mintak maaf kalau cerita ida kat atas sangat bosan .. hehe sebab mood ber-blog belum ada sepenuhnye .. nanti ida akan update lagi yerk .. ( kalau rajin ..) hehe k tata 

-------------SELAMAT MEMBACE--------------




kalau hari hari  kene buat 
ACCOUNTING  
boleh pecah kepala nie tengok number ..












-ILYMRJ-








♥♥Terima Kasih Kerana Rajin Membaca Blog ini.. Like Kalau Suka ! ♥♥

MYONLYLOVE-FAMILY-

ASSALAMUALAIKUM PEMBACA BLOGGER.. 
SIAPA!!
 awak la yang tengah baca tu , bacalah . saya tak marah .. hehe

SELAMAT TAHUN BARU BUAT  SEMUA WARGA MALAYSIA... 



yeahh !! dah tahun 2012 pon .. sekejap je masa nya .. tahu2 umur pun da jadi 21.. ohhh !! tidak .. awalnya untuk jadi 21 tahun .. tapi kena terima hakikat la yg ida ni makin lame makin tua .. ( tak tua sangat pun, 21 je kot ) hehe ..

azam tahu baru ida .. huhu .. salah satu azam ida ialah ida nak jadi terbaik dari tahun lepas.. ada lagi azam ida.. nanti lah ida bagitahu .. (takpayahlatahu..malulahnakbagitahu)

nak kata sambut tahun baru tu , ada la.. ida sambut juga tapi dengan family dan buah hati ida .. iaitu 
-MYBUNCIT- .. ida panggil sebab dia dah makin buncit .. hehe best sangat dapat tengok bunga api dengan mereka.. terima kasih luangkan masa awk bersama keluarga saya ...

sebelum tahu baru , adik ida, saifullah ataupun kami panggil wa , nak tahu kenapa,, sbb dari kecil dah panggil wa, nak panggil apa lagi kn kn .. hehe balik pada cerita tadi , wa ni nak belanja makan malam .. terkejut ida dengar .. susah nak suruh dia belanja nie .. hehe apa lagi, satu keluarga ida pergi , termasuk buah hati saya (mybuncit) and buah hati adik saya iaitu ALEEN... tempat makan malam kami ialah di COZY PLACE,WANGSA MAJU .. hehe .. seronok sangat sebab masa ni la family nak bersatu .. sbb sekarang masing2 bz .. termasuk la ida ..  ida bahagia sebab ada keluarga yang amik berat pasal ida, serta memahami .. INSYAALLAH , kalau ada rezeki ida pulak belanja mereka.. ( TAKTAHULAHBILANAKKAYA ) ...

ni gambar2 yang sempat ida amik .. harap anda tak bosan membaca cerita ida .. maaf atas kesilapan ayat .. hehe masih belajar ber-blogging .. hehe

------------------------------------------------------------------------

-COZY PLACE,WANGSA MAJU-



rohaizat family's


my hero and heroin .. 


inilah wa bersama teman hidup dia ..


i love him so much !!


adek buncit saya..
gambar adik ida yang lain ta sempat nak snap .. maaf .. :)



terima kasih lah sebab belanja kami AHMAD SAIFULLAH..











-ILYMRJ-



♥♥Terima Kasih Kerana Rajin Membaca Blog ini.. Like Kalau Suka ! ♥♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...